Aansluiting op het duurzaamste wamtenet van Nederland

Deze week wordt ons bedrijf als tweede bedrijf, in het Heerhugowaardse Alton-gebied aangesloten op het warmtenet van de HVC bio-energiecentrale. Het warmtenet is ruim 30 kilometer lang en ligt in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk.

De centrale in Alkmaar genereert warmte door de verbranding van afvalhout en gedroogd slib, dat uitsluitend uit de regio komt. Hierdoor is de geleverde warmte voor alle aangesloten woningen en gebouwen 100% groen. In december 2017 is het warmtenet door de branche daarom uitgeroepen tot het duurzaamste warmtenet van Nederland.

 

Ons bedrijf wordt nu aangesloten, omdat in deze periode de minste voorraad in de kas staat. Dat geeft ons de ruimte om de laatste benodigde aanpassingen aan leidingen en techniek te doen. Als de aansluiting is voltooid, hebben we weer een mijlpaal bereikt in de nieuwbouw van ons pand. Onze hoge rendementsbrander met lage uitstoot dient vanaf dat moment alleen nog als back-up.

Omdat we ook groene stroom inkopen die wordt opgewekt door zon en wind, zijn we vanaf nu voor onze energiebehoefte volledig aangesloten op duurzame bronnen en behoren we tot de meest ‘groene’ jonge planten bedrijven van Europa.