Duurzaamheid

In alle aspecten van ons werk, van het produceren tot vermarkten van onze planten, staan mens en milieu centraal. Alles wat we doen, doen we met inachtneming van de omgeving waarin we leven. Ons kassencomplex is vrijwel klimaatneutraal en daarmee de ideale start voor de opkweek van jonge tuinplanten.

Groen Label Kas
In het glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard staat ons innovatieve kassencomplex van 2,2 hectare. Het Alton Gebied heeft de ambitie om in 2030 voor de teelten geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken Onze foliekas heeft het certificaat Groen Label Kas, als bewijs dat onze kas voldoet aan strenge milieueisen.

Water
Voor de bewatering van de planten wordt regenwater gebruikt dat daarna opnieuw wordt opgevangen en hergebruikt, er wordt door AllPlant geen restwater geloosd en staan geregistreerd als ‘nullozer’.

Energie
Alton (OVAL) heeft de ambitie om in 2030 voor de teelt van gewassen geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken. Dit betekent dat dat alle energieconsumptie in Alton volledig duurzaam moet zijn.

Voor de stroomvoorziening gebruikt AllPlant alleen gecertificeerde groene stroom, opgewekt door zon en wind.

Onze kassen zijn aangesloten op het rest-warmtenet van de HVC bio-energiecentrale. De centrale in Alkmaar genereert restwarmte door de verbranding van afvalhout en gedroogd slib, dat uitsluitend uit de regio komt. Hierdoor is de geleverde warmte voor alle aangesloten woningen en gebouwen 100% groen. Zo zijn we voor onze energiebehoefte volledig aangesloten op duurzame bronnen en behoren we tot de meest ‘groene’ jonge planten bedrijven van Europa.

Trays van gerecycled materiaal
De trays waarin de jonge planten worden opgekweekt en afgeleverd, zijn gemaakt van 100% recyclebaar kunststof en minstens 90% gerecycled materiaal.

Natuurlijke gewasbescherming
Door natuurlijke preparaten aan de grond toe te voegen, maken wij onze planten sterker tegen ziektes en schimmels. Hoe gezonder de plant, hoe minder gewasbescherming wij hoeven te gebruiken. Mochten er toch plagen zijn, dan maken wij waar mogelijk gebruik van biologische gewasbescherming. Ons doel is om zoveel mogelijk op natuurlijke basis te kweken.

MPS-A 804376
AllPlant voldoet aan de eisen van het MPS-A certificaat. Hiermee wordt de milieubewuste teelt van bloemen, planten en boomkwekerijproducten gestimuleerd. De A-kwalificatie staat voor de meest milieuvriendelijke teelt.

MPS

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »